3 dagen in luxe kamer met bubbelbad! v.a. €62,50

Almelo is de gezellige stad waar Van der Valk Theaterhotel Almelo ligt. De binnenstad staat bol van terrasjes en cafés en u vindt hier een bruisend nachtleven. U kunt ook uitstekend winkelen in het winkelcentrum. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in één van de kleinschalige musea en in Galerie Skulpturenpark Groeneveld. Ook voor de natuur- en sportliefhebber is er genoeg te doen in Almelo. Door de centrale ligging van het hotel bent u in no-time in het natuurrijke Twentse landschap waar fietsen, mountainbiken en paardrijden mogelijk zijn. Maar ook een dagje Enschede of Oldenzaal behoren tot de mogelijkheden.

3 dagen 4-sterren Van der Valk in Almelo in een luxe kamer met bubbelbad v.a. €69,50

TIPS ALMELO

Wat te doen in de omgeving?

Het Wevershuisje
Voor wie wil ervaren hoe er in het Almelo van vroeger geleefd en gewerkt werd, is een bezoek aan dit oude en bijzondere pand een must. U vindt het Wevershuisje midden in het centrum van Almelo bij de Grote Kerk. Het is een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen. In het huisje is een permanente expositie van ‘Van vlas tot linnen’ met onder andere een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.

Stadsmuseum
Aan de rand van het stadscentrum van Almelo staat een opvallend rijksmonument. Geniet van historie in vogelvlucht. In het Stadsmuseum krijgt u een levendig beeld van de geschiedenis van Almelo. Wander op uw gemak door de gangen van het museum en waan u in vervlogen tijden. De museumcollectie wordt in verschillende kamers geëxposeerd waaronder de Textielkamer en de Stijlkamer. De entree is gratis en vergeet vooral niet om ook even door de prachtige tuin te wandelen.

Bolletje Bakkerijmuseum
In het Bolletje Bakkerijmuseum is te zien hoe er vroeger in de bakkerij werd gewerkt. U ziet hier hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten of er met de ovenschieter broden uithaalden. De deegkuipen waarmee ze werkten, de zeven, kommen, messen en rolstokken. De vormen die ze gebruikten om brood, beschuit, roggebrood, koekjes en taarten bakken. En even hoort u de bel van de bakkersfiets, die vroeger zoveel klank en kleur gaf aan het straatbeeld.

Enschede
Enschede is de cultuurstad van Twente. Vroeger was het de belangrijkste Textielindustriestad van Nederland, maar dat heeft nu plaats gemaakt voor een modern en levendig centrum. De Oude Markt is een leuke plek met winkels en terrasjes die omgeven worden door gezellige winkelstraatjes. Ook is er veel prachtige natuur te vinden rond deze stad dus u kunt er naar hartenlust fietsen en wandelen. Ook staat Enschede bekend om zijn bruisende uitgaansleven. U kunt bijvoorbeeld in de moderne bioscoop Cineast heerlijk uw favoriete films bekijken. Een dag slecht weer? Het Aquadrome in Enschede biedt een hele dag zwemplezier. Of gaat u liever naar Go Planet Speedworld, waar u rond kan scheuren in een kart over een leuke kartbaan. Kortom teveel om op te noemen. U heeft aan één dag eigenlijk niet genoeg om Enschede te verkennen en te ontdekken.

Oldenzaal
Oldenzaal is een levendige, bruisende stad en biedt een ruim en exclusief winkelaanbod. In het centrum vindt u ruim 200 winkels in de 2 winkelcentra, de Driehoek en de Vijfhoek, en in de smalle winkelstraatjes.

Ootmarsum
Hét kunststadje van het Oosten is Ootmarsum. Het kleine stadje kent een rijke historie en wordt bezocht door vele kunstliefhebbers. Zij kunnen hun hart ophalen in de vele kunstgalerieën en musea. Vergeet ook niet te genieten van de gezellige sfeer wanneer u wandelt door de smalle steegjes en straatjes van het sprookjesachtige Ootmarsum!

Watermolen Singraven in Denekamp
De Watermolen op Landgoed Singraven in Denekamp is de enige houtmolen in Nederland die is aangedreven door water. De naam ‘Singraven’ betekent “grote gracht”. Op de linkeroever staat de voormalige oliemolen dat vandaag de dag een restaurant is. U kunt rondleidingen volgen waarbij u ook uw hout kunt laten zagen in de door u gewenste maat, lengte en dikte.

Overige informatie

  • De genoemde prijzen zijn per persoon. De reserveringskosten bedragen € 19,95 per boeking.
  • De toeristenbelasting bedraagt € 1,04 p.p.p.n. en dient te plaatse te worden voldaan.
  • Er is geen kinderkorting van toepassing op dit arrangement.
  • Uw boeking is pas definitief wanneer wij uw betaling hebben ontvangen.
  • Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk uw boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn.
  • Wijzigings- en/of annuleringskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging.
  • Sommige foto’s zijn afkomstig van VVV Twente.
  • Parkeren: Voor hotel- en restaurantgasten zijn er een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen in P4 (op basis van beschikbaarheid), direct voor de ingang van het hotel. Voor minder valide gasten zijn er een aantal parkeerplaatsen direct grenzend aan het hotel gereserveerd. Hier kunt u met uw minder validen vergunning parkeren. Uiteraard kunt u eerst uw auto voor de hoofdingang parkeren en uw bagage uitladen om vervolgens te parkeren in de parkeergarage.Aangezien P4 beperkte beschikbaarheid heeft, kan het voorkomen dat deze parkeergarage op drukke dagen vol is. Het is helaas niet mogelijk om een plaats in deze parkeergarage te reserveren voor uw auto. U dient dan te parkeren in de omliggende gemeentelijke parkeergarages om het hotel (P1, P2 of P3). Wij adviseren u om te parkeren in Stadserf P1 of P3. Doordat dit gemeentelijke parkeergarages zijn, dient u hiervoor betaald te parkeren. Bij de receptie zijn uitrijkaarten verkrijgbaar voor deze gemeentelijke parkeergarages voor een gereduceerd tarief.