Aruba here we come! 9 dagen v.a. €550,-

Caribische sferen in Aruba: Een kleurrijke wegwijzer wijst naar rechts voor het strand. Met een paar ijskoude blikjes van de supermarkt om de hoek is het straks heerlijk chillen op Eagle Beach. Relax in de stoeltjes voor de hotelkamer, met e-reader of een vakantieboek uit de huisbibliotheek. Voor je het weet, hoor je de ’10 best things to do in Aruba’ van het gezellige Housekeeping team. Morgen meteen een huurauto regelen om de rest van dit Happy Island te ontdekken!

Hotel Arubiana Inn Aruba 9 dagen v.a. €550,-

Appartementen White Beach Aruba 9 dagen€576,-

TIPS Aruba

Zien en doen

– Om Aruba te leren kennen is het raadzaam om één of twee dagen een auto te huren. Met het openbaar vervoer is de noordkant van het eiland niet te bezoeken.
– Het mooiste uitzicht heb je bij het California Lighthouse, een vuurtoren aan de noord-west kant van Aruba. Een bezoekje wordt beloond met een prachtig uitzicht op de hotelzone, de Hooiberg en de noordzijde van het eiland.
– Tot de zomer van 2005 was de Natural Bridge één van de grote trekpleisters van Aruba. Deze is echter in het najaar van 2005 ingestort.
– Fort Zoutman is een gerestaureerd fort dat een goed beeld geeft van het historische Aruba
– Oranjestad heeft een paar shopping malls met vooral exclusievere merken. Echt de moeite waard om te kijken en te kopen.
– Houd je van golf, dan is golfbaan Tierra del Sol aan de noordzijde een must. Prachtige baan en in het bijbehorende restaurant is het heerlijk eten.
– Vanuit de haven van Oranjestad kun je een helikoptervlucht over Aruba nemen. De moeite waard om dit eens een keertje doen. Vooral de vlucht tegen zonsondergang is heel erg mooi.
– De ruige kant van Aruba ontdekken doe je in het Arikok natuurpark. lekker met je 4×4 door de ruige natuur (rotsen & cactussen).
– Liefhebbers van goede steak moeten naar L.G. Smith’s Steak & Chop House gaan (bij het Renaissance Resort) of de Radisson Sunset Grille (in het Radisson hotel).
– Wil je een relaxed strand opzoeken waar je vooral ook locals aantreft dan moet je op Baby Beach zijn. Dit is ook een uitstekende plek om te snorkelen.
– Renaissance Mall heeft naast een aantal (toeristische) winkels ook een bioscoop en een paar uitstekende restaurants. Hier zit ook een restaurant dat gespecialiseerd is in pannenkoeken en schnitzels.
– Paseo Herencia is een nieuwe shopping mall die bij de high rise hotels ligt. Met winkels van bekende merken zoals Diesel, Guess en Hunkemoller en een mooie bioscoop worden toeristen in dit deel van Aruba op hun wenken bediend. Een Belgische friettent met goede bistro maken het feest compleet.
– Een liefhebber van Aziatisch eten? Bezoek dan Blossoms in The Westin Aruba hotel. Reserveren is aangeraden.
– Lange strandwandelingen kun je maken op Eagle Beach en Palm Beach
– Beroemd is de zondagbrunch in het Hyatt hotel. Veel locals gaan op zondag in hun mooiste kleren naar het Hyatt om daar van de brunch (in buffetvorm) te genieten. Dit kost ongeveer $ 40,- per persoon incl. tax.
– Goede koffie drinken op Aruba is tegenwoordig geen probleem op Aruba. Liefhebbers van Starbucks Coffee kunnen op diverse plekken op Aruba terecht.
– Boodschappen halen om zelf te koken kun je bij diverse supermarkten net buiten Oranjestad doen. Bij Super Food Plaza en Ling & Sons (liggen bij elkaar) vind je een hele hoop producten die je ook in Nederland gewend bent, rechtstreeks geïmporteerd uit Holland. Toen de redacteur van dit stuk er was kon je zelfs elke dag vers gebakken oerbrood kopen.
– De Butterfly Farm kweekt de mooiste vlinders die je hier iedere dag kunt gaan bewonderen. ’s Morgens vroeg kun je de geboorte van vlinders meemaken. Wie mooie foto’s van vlinders wil maken die moet later op de middag komen als de vlinders suf zijn en redelijk veel rusten.
– De Tunnel of Love is een onderaardse gang van zo’n 200 meter waar je doorheen kunt lopen. Deze is alleen te bezoeken als georganiseerde excursie waarbij de excursieleiders beschikken over de sleutel van de poort die de Tunnel of Love afsluit.
– De kapel van Alto Vista is een kleine kapel, die geheel geïsoleerd op het noorden van Aruba staat
– In de donkey sanctuary (ezeltjesopvang) kun je meer dan honderd van oorsprong wilde ezels bezoeken die hier door vrijwilligers verzorgd worden
– Heb je tijd en geld over, maak dan een dagtrip naar Curaçao. Een auto huren op Curaçao is relatief goedkoop. Als je een vroege ochtendvlucht heen neemt en een avondvlucht terug, dan kun je een aardige indruk van Willemstad en omgeving krijgen.