Droom weg op Bali, Indonesië ! 10 dagen v.a. €774,-

Het eiland Bali is zeer populair bij toeristen, onder meer vanwege de stranden, het ongerepte natuurschoon, sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s), vulkanen en de vele monumenten. Beroemd zijn de duizenden Balinese tempels, waaronder die van Pura. Daarnaast is Bali bekend om de specifieke Balinese cultuur, met tempelspelen, gamelanmuziek en de sierlijke danskunst.

Onlangs is Bali opnieuw tot populairste vakantie-eiland gekozen. Een vakantieoord met mooie stranden, vriendelijke mensen, een warm klimaat met koele berglucht. Dit gecombineerd met de Balinese cultuur – die het tegenovergestelde uitstraalt van onze westerse, gehaaste levensstijl – maakt het eiland tot een plek waar je altijd naar terugverlangt.

Bakung Beach Hotel*** Kuta, Bali, Indonesië v.a. €774,-

The Batu Belig Hotel & Spa*** Seminyak , Bali, Indonesië v.a. €777,-

Taal Indonesië

Er worden in Indonesië zo’n 250 verschillende talen gesproken. De officiële nationale taal, het Indonesisch ofwel het Bahasa Indonesia wordt op alle scholen onderwezen en wordt op bijna alle eilanden door Indonesiërs gesproken. Een gedeelte van de oudere inwoners spreekt nog steeds in meer of mindere mate Nederlands. Onderling worden er vaak nog oude stamtalen gesproken. Met name de jongere generatie is de Engelse taal machtig.

Hallo, goedendag / Selamat siang
Goedemorgen / Selamat pagi
Goedenavond / Selamat malam
Goedenacht / Selamat tidur
Welkom / Selamat datang
Hoe heet je? / Siapa nama?
Ik heet… / Nama saya…
Ja / Ya
Nee / Tidak
Alstublieft / Silahkan
Bedankt / Terima kasih
Graag gedaan / Sama sama
Hoe gaat het? / Apa kabar?
Tot ziens / Sampai jumpa
Tot straks / Sampai nanti