10 dagen Bali voor een topprijsje! v.a. €782,-

Bali is een van de meest toeristische eilanden in Indonesië. Het mooie landschap, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking maken Bali een perfectie vakantielocatie. Of dat je nou met vrienden op vakantie gaat of met je gezin Bali heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Hotel Swiss-Bel Tuban Bali 10 dagen v.a. €782,-

Hotel Sense Sunset Seminyak 10 dagen €807,-

TIPS BALI

Reistips Bali

  • Koop direct bij aankomst een sarong (liefst een gele kleur) en neem deze mee tijdens alle tempel bezoeken. Bij een aantal tempels krijg je netjes een sarong te leen, maar bij een aantal andere tempels kun je alleen maar een sarong huren (of kopen) voor veel te hoge prijzen.
  • Bali is bekend om de fantastische spa behandelingen. Een goede spa behandeling is relatief goedkoop op het eiland en je kunt dus prima naar een enorme luxe resort alleen voor de spa behandeling. Als je natuurlijk in een van de top resorts verblijft, moet je de kans op een spa behandeling al helemaal niet laten schieten. Zo verbleven wij in Hanging Gardens, een absoluut fantastisch 5 sterren resort in het midden van het eiland ten noorden van Ubud. Hier hadden wij voor maar een paar honderdduizend roepia’s een hemelse spa behandeling waarover we het nu nog wel eens hebben (en alle behandelingen sindsdien doen verbleken).
  • Een brommer is een erg leuke manier om het eiland te verkennen (let op: geheel op eigen risico). Je betaalt meestal tussen de Rp.40.000 en Rp.60.000 per dag (24h) voor een brommer. Een perfecte plek om een brommer te huren is in Ubud. Je kunt dan makkelijk alle hoogtepunten (vooral tempels) in de omgeving verkennen. Verder ben je tijdens je verblijf lekker mobiel en niet afhankelijk van een chauffeur (of taxi’s). Vooral het gebied ten noorden van Ubud (de hele regio tussen Ubud en Mount Batur) is erg leuk om per brommer te verkennen. Een handige tip hierbij is om contact te leggen met het resort waar je verblijft en daar verzoekt of ze op de dag van aankomst een brommer kunnen klaarzetten. Dit is makkelijk voor hen, en bespaart het zoeken naar een geschikt verhuurbedrijf. Vaak rij je dan gewoon op iemand zijn brommer rond, maar dat maakt op Bali helemaal niet uit. Vergeet niet een visitekaartje van je hotel mee te nemen. Mocht je pech hebben (dit is ons nog nooit overkomen) dan kun je tenminste het hotel (laten) bellen zodat ze je op komen pikken. Ga ook goed bij het verhuurbedrijf na of je goed verzekerd bent via het verhuurbedrijf. Ook kun je vooraf nagaan hoe je eigen reisverzekering omgaat met mogelijke gevolgen van het huren van een brommer.
  • Vreemd genoeg zit bij de huidige luchthaven van Denpasar de eerste pinautomaat pas na de immigratie loketten. Om er te komen moet je dus al je Visa on arrival hebben gekocht voor Rp.200.000 (of 25USD). Tenzij je over dollars beschikt moet je dus eerst geld zien te pinnen. Je kunt gelukkig aan de immigratie medewerkers vragen of je even (onder begeleiding) naar de pinautomaat mag lopen om geld te pinnen, maar het is beter om vooraf voor het gemak 25USD per persoon mee te brengen (ondanks dat Rp.200.000 goedkoper zou zijn). Wacht verder niet te lang met naar de immigratie/visa on arrival rijen te lopen, want vaak ontstaat er een enorm lange rij (toiletbezoekjes kun je dus beter later doen).
  • Probeer de populaire toeristische attracties altijd zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken. Niet alleen is het dan veel rustiger bij de attracties, het is dan meestal ook veel koeler terwijl het er later op de dag beredruk en snikheet kan zijn. Verder ben je in de tropen en kan het ook flink regenen op Bali. Vooral aan het einde van de middag wil er nog wel eens een bui vallen. Ook viel het ons op dat de souvenirverkopers je in de ochtend wat meer met rust laten.
  • Bali is een relatief veilig eiland, maar er is regelmatig sprake van kleine criminaliteit. Omdat dit toch je vakantie kan verpesten dien je goed voorbereid op pad te gaan. Laat waardevolle bezittingen altijd achter in je hotel (kluis of in gesloten koffer). Als je een tas meeneemt, draag deze dan gekruist over je schouders. Bag snatching komt steeds vaker voor op het eiland.
  • Verblijf je rond Kuta dan moet je het zeker niet laten om een dag uit te trekken om met een huurauto (al dan niet met chauffeur) een deel van het eiland te verkennen. Zo zie je ook het traditionele en authentieke Bali wat niet te missen is. Een leuke route is een rondje rond het hele oostelijke deel van het eiland, langs Ubud en Mount Batur en de prachtige rijstvelden bij Tirta Gangga. Onderweg kun je nog diverse prachtige tempels bezoeken, en uitwaaien bij de stranden van Masceti (zuidoosten van Bali).
  • Bali heeft prachtige stranden. De zee kan echter onrustig zijn. Daarbij heb je op veel gebieden met de mooiste stranden ook vaak gevaarlijke onderstromen. Kijk dus uit met zwemmen in de zee. In veel gevallen (bij de populaire stranden) wordt duidelijk aangegeven waar het veilig is om te zwemmen (meestal door boeien). Blijf binnen deze veilige zones.