3 dagen Berlijn incl. ontbijt en stadsplattegrond! v.a. €79,-

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een zeer populaire stedentripbestemming. Bezichtig de overgebleven monumenten die zijn gerenoveerd en herbouwd en krijg een indruk van wat de stad allemaal heeft doorstaan in de Tweede Wereldoorlog. De stad zal u nooit vervelen. Naast de prachtige bezienswaardigheden biedt Berlijn u ook een uitgebreid aanbod aan winkels, moderne architectuur en mooie parken waar u onder andere wandel- en fietstochten kunt maken.

Econtel Hotel Berlin Charlottenburg, Berlijn, Duitsland v.a. €79,-

TIPS BERLIJN

Wat te doen in de omgeving?

Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor is één van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn en tevens de belangrijkste poort van de stad. De huidige locatie van de Brandenburger Tor vormde vroeger de stadsgrens tot het centrum. Doordat de voormalige stadspoort zoveel schade heeft geleden in de Tweede Wereldoorlog is de Brandenburger Tor volledig gerestaureerd van 2000 tot 2002.

Berlijnse Muur
Iedereen kent natuurlijk wel de Berlijnse Muur. Een ruim 45 kilometer lange muur die de stad scheidde tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de val in 1989 is de muur bijna helemaal gesloopt. In bepaalde delen van de stad vindt u nog kleine stukken muur. Het grootste stuk muur vindt u bij de East Side Gallery.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie was vroeger in de oorlog een controlepost tussen Oost- en West-Berlijn.Na de val van de Berlijnse Muur is de controlepost weggehaald. Deze is in het jaar 1990 opnieuw gebouwd. Naast uw bezoek aan Checkpoint Charlie kunt u ook het Haus am Checkpoint Charlie bezoeken. Dit is een museum waar u veel vindt over de geschiedenis rond de Berlijnse Muur en de Koude Oorlog.

Potsdamer Platz
De Potsdamer Platz is één van de bekendste pleinen in Berlijn. Daarnaast is het plein ook een belangrijk verkeersknooppunt voor de stad. U vindt er een groot winkelcentrum, leuke café’s, bioscopen en gezellige eetgelegenheden.

Overige informatie

  • De genoemde prijzen zijn per persoon. De reserveringskosten bedragen € 19,95 per boeking.
  • De toeristenbelasting is inclusief.
  • Maximaal 2 kinderen t/m 11 jaar verblijven gratis bij 2 volbetalenden op de kamer.
  • Uw boeking is pas definitief wanneer wij uw betaling hebben ontvangen.
  • Het is slechts in bepaalde gevallen mogelijk uw boeking in een later stadium nog te wijzigen, controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigings- en/of annuleringskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging.