Zoek de zon op Bonaire 9 dagen! v.a. €599,-

Hoewel op Bonaire schitterende witte zandstranden te vinden zijn waar u lekker kunt zonnen, is het eiland vooral populair onder watersporters en natuurliefhebbers. Eerst genoemden zullen vooral weg zijn van de rustige baaien waar ze heerlijk kunnen surfen of zwemmen en natuurminnaars worden zowel in het water als op het land op hun wenken bediend. De onderwaterwereld is in één woord indrukwekkend! Koraalriffen en exotische vissen zorgen voor een bonte kleurenpracht. Bonaire wordt ook wel het ‘Diver’s Paradise’ genoemd en is voor duikers één van de topbestemmingen in de wereld. Rondom het eiland ligt ongeveer 300 kilometer koraalrif met flora en fauna die bijna nergens anders te vinden is. Het eiland is niet alleen geliefd bij duikliefhebbers, maar de ongerepte natuur en de ongedwongen levenstijl trekken eveneens natuurliefhebbers en rustzoekers aan. Het Nationale Park Washington Slagbaai kent een grote variëteit aan tropische vogels en de roze Flamingo steekt fraai af tegen het diepblauwe water van het Pekelmeer. De hoofdstad Kralendijk met haar Oudhollandse koloniale gebouwen is een typisch voorbeeld van de rust die het eiland uitstraalt. Bonaire nodigt uit voor een ongedwongen vakantie, zowel boven als onder water!

Hamlet Oasis Resort****, Kralendijk, Bonaire v.a. €599,-

Eden Beach Resort****, Kralendijk, Bonaire v.a. €649,-

EXCURSIE MOGELIJKHEDEN BONAIRE
Ecotour

Een professionele natuurgids neemt u mee naar het Noorden van het eiland, waar u een bezoek brengt aan het prachtige Gotomeer met zijn vele flamingo’s en het museum van het Nationale Park. Daarna rijdt u verder naar het Oosten, waar een bezoek wordt gebracht aan de Mangroven en Lac Bay. Hier krijgt u informatie over het Mangroven ecosysteem en zal tijdens een korte wandeling uitleg worden gegeven over het ontstaan van de duizenden jaren oude koraalbodem. Tevens kunt u genieten van de prachtige kleur van het water van Sorobon Beach. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de mooiste windsurfplaats in de Caribbean. Op de terugweg passeert u de slavenhutjes en de zoutwinning. Uiteraard zal de gids u ook hier weer uitgebreid vertellen over het ontstaan van de hutjes en het zoutwinningsproces. Onderweg worden diverse stops gemaakt om u te laten genieten van de mooie omgeving en om u in de gelegenheid te stellen foto’s te nemen.

Eilandtour
 Deze eilandtour brengt u over de kustweg naar het Gotomeer. Terwijl u geniet van het prachtige uitzicht, vertelt de gids u over de flora en fauna. In het Gotomeer kunt u vaak flamingo’s zien die u door de ligging van de weg tot dichtbij kunt benaderen. Vervolgens komt u bij de oudste nederzetting van de Nederlandse Antillen; Rincon. Dit dorpje ligt in een schitterende vallei en er wonen ongeveer 2000 mensen. Het vertoont alle karakteristieke kenmerken van een dorp, dus zeker de moeite van een bezoek waard! Daarna rijdt u door naar Seru Largu. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het eiland. Een prima plaats voor foto’s en video-opnames. Vanaf Seru Largu vertrekt u richting de zoutpannen en de slavenhutjes in het Zuiden. Ook hier zal de gids u informatie geven over het ontstaan van de hutjes en het zoutwinningsproces. Natuurlijk stopt u onderweg op bijzondere plekken, zodat u kunt genieten van de mooie omgeving en foto’s kunt nemen!

Historische/Culturele tour

Een echte tour voor personen die iets meer willen weten van de geschiedenis van Bonaire. Deze trip voert u niet alleen langs de mooiste plaatsen op het eiland maar laat u tevens kennismaken met interessante plaatsen als “ De grotten van Lourdes”, een bedevaartsoord in Rincon. Daarna rijdt u naar de door de indianen gemaakte rotstekeningen aan de imposante Oostkust.
Natuurlijk zullen er regelmatig stops worden gemaakt bij bezienswaardigheden of als de gids weer eens iets bijzonders heeft ontdekt.
Ook wordt er een bezoek gebracht aan de slavenhutjes en de zoutpannen in het zuiden.

Zeil/snorkeltocht
Geniet van het blauwe water vanaf een boot die van alle gemakken voorzien is. Al varend en snorkelend bij het eiland Klein-Bonaire, heeft u de kans om schildpadden tegen te komen. Na het snorkelen en de lunch heeft u tijdens de terugtocht een schitterend uitzicht over Kralendijk. Deze tocht staat voor een prachtige dag op en onder water. Drankjes, lunch en het gebruik van snorkelsets zijn inclusief. Het enige dat u mee hoeft te nemen zijn een badhanddoek en zonnebrandcrème.
* er zijn diverse mogelijkheden, een zeiljacht, moterboot en glasbottom boot.
Sunsetcruise

Vanaf het dek van een zeiljacht, gaat u al zeilend, onder het genot van een hapje en een drankje, de zonsondergang tegemoet. Heel misschien wordt “uw” sunset gevolgd door een “green flash” , maar genieten is het in ieder geval.

Mangrove kajak- en snorkeltocht

Ontdek de geheime doorgangen in het mangrovengebied bij Lac Cai. Het mangrovengebied is een prachtig en rustig stukje natuur waar een zeer ervaren kayakinstructeur en natuurkenner u alles over de onder- en bovenwaterwereld zal vertellen. Denk aan beschermende kleding, want de zon is zeer fel.

Grot snorkeltocht
Ga mee op een tocht door verschillende grotten waar u de mooiste stalagmieten en stalactieten kunt bewonderen. Vervoer, gids, lampen, snorkelsets, rugzak en water zijn inclusief. Voor deze tocht is het belangrijk om een goede fysieke conditie te hebben.
Nachtsnorkelen

Vanaf de kust kunt u onder begeleiding van een gids al snorkelend het nachtleven op het rif bekijken. Voor de natuurliefhebber en “thrill-seeker” een must. Er wordt voor speciale verlichting en snorkelsets gezorgd.

Nature Fee

Voor alle duik-/snorkel-/kajak/grotten- en surfactiviteiten dient u in het bezit te zijn van een “Diver Nature Fee” of “Other User Nature Fee” penning van Stinapa. Deze zijn te koop bij alle duikscholen en hotels. Kosten voor duikers zijn US$ 25,00 p.p. en voor andere gebruikers US$10,00 p.p.. Tevens geeft deze penning recht op gratis toegang tot het Washington-Slagbaai Park (normaal US$ 15,00 p.p.).

Scooters, brommers en fietsen

Scooters: dagprijs ca. US$ 32,50 weekprijs ca. US$ 195,00 rijbewijs vereist
Brommers: dagprijs ca. US$ 21,50 weekprijs ca. US$ 129,00 rijbewijs vereist
Fietsen: dagprijs ca. US$ 11,00 – ca. US$ 13,50.
Borg: $ 300.00 cash of pre-authorisation op de credit card.