3 dagen even weg naar de parel aan de Donau, Boedapest! v.a. €139,-

Boedapest is een samensmelting van de steden Boeda en Pest. De rivier de Donau scheidt de twee stadsdelen en is tegelijkertijd hét symbool van de Hongaarse hoofdstad. Aan de ene kant van de rivier ligt het heuvelachtige, rustige Boeda en aan de andere kant het platte, levendige Pest. Door het diverse karakter heeft de stad een aantrekkingskracht op zowel jong als oud. Of je nu van cultuur, winkelen of gewoon lekker ontspannen houdt; er is voor ieder wat wils.

Six Inn Hotel**** Boedapest, Hongarije v.a. €139,- incl. dagelijks ontbijt en gebruik van de wellness

Atrium Fashion Hotel**** Boedapest, Hongarije v.a. €139,- inclusief ontbijt met bruiswijn en welkomstdrankje

Star Inn Hotel**** Boedapest, Hongarije v.a. €149,- incl. ontbijt en toegang tot de Széchenyi Spa

Doen in Boedapest!

Maar, waar begin je nu? Wat mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Boedapest? Hieronder enkele tips:

  • Boedapest wordt met recht ‘dé spa-stad’ genoemd en de Szechenyi Thermal Spa was een van de eerste thermale baden aan de Pest-zijde. De spa is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd en is vandaag de dag nog steeds het grootste badcomplex van de stad én van heel Europa!
  • Binnen 400 meter van je hotel loop je al door de culturele straat van Boedapest: Andrásy Avenue. Deze laan staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst en is zeker het bezoeken waard! Naast het indrukwekkende Hongaarse State Opera House, gebouwd in bijzondere neorenaissance stijl, vind je op deze boulevard een reeks aan unieke architectuur in verschillende stijlen.
  • Vanaf je hotel is het slechts 1,5 km lopen naar het populairste winkelcentrum van de stad: WestEnd City Center. Je kunt hier alles vinden; het wordt niet voor niets ’the mall that has it all’ genoemd. Deze shopping mall is dan ook favoriet onder de Hongaren. Tip: drink een kop koffie op het dakterras en schiet een paar mooie plaatjes van het schitterende uitzicht over Boedapest.