Heerlijk een week naar Blanes aan de Costa Brava! v.a.€174,-

Blanes is niet alleen de stad waar je nachten kunt doorhalen in feestcafés als ‘Holland House Blanes’, maar ook dé plek voor een strandvakantie aan de Costa Brava. Tijdens een vakantie Blanes kun je de hele dag zonnen op het 3 kilometer lange S’Abanell strand of de privacy op zoeken aan de Cala S’Agulla baai.

Villa de Madrid**, Blanes, Costa Brava, Spanje v.a. €174,-

El Pinar***, Blanes, Costa Brava, Spanje v.a. €176,-

Solmar***, Blanes, Costa Brava, Spanje v.a. €177,-

TIPS BLANES

Zonnen op het S’Abanell strand

Voor een zonvakantie waar je je ook ’s avonds niet hoeft te vervelen zit je in de badplaats Blanes goed. Blanes ligt aan de Spaanse Costa Brava en kent een goudkleurig zandstrand waar je overdag heerlijk kunt zonnen. Blanes is een populaire badplaats en daarom zul je niet de enige zijn die van het strand wil genieten. Wie toch op zoek is naar een beetje privacy kan koers zetten naar de rustige baaien Sant Francesc en Cala S’Agulla die net buiten de stad liggen. Hier wacht een decor van kraakhelder water en wit zand dat wordt omgeven door met pijnbomen begroeide rotsen.

Feesten op Nederlandstalige hits

Blanes is vooral onder jongeren erg populair. Het bruisende nachtleven is bekend onder feestgangers die in het ‘Holland House Blanes’ Nederlandstalige liedjes meezingen. Wie tijdens een vakantie Blanes liever de hele nacht al dansend doorhaalt op de hipste R&B muziek kan terecht in ‘Club Essencia’. De uitgaansgelegenheden van Blanes liggen vooral in het toeristische centrum van de stad. Wie van het dansen zere voeten heeft gekregen hoeft dan ook niet ver te lopen. Doe je het tijdens de vakantie liever wat rustig aan? Op de Passeig de Cortils i Vieta’ boulevard liggen vele terrasjes en tapasbarretjes waar je tot ’s avonds laat van een vino kunt genieten.

Uitkijken op Blanes vanuit het Sant Joan kasteel

Aan cultuurliefhebbers is ook zeker gedacht in Blanes want het oude gedeelte van de stad staat vol met gotische fonteinen en Middeleeuwse gebouwen. Een van de bezienswaardigheden van Blanes is het Sant Joan kasteel dat op een heuvel van de stad staat. In het kasteel bevindt zich een museum waar je meer informatie vindt over de geschiedenis van Blanes. Overigens heb je vanuit het kasteel ook een indrukwekkend uitzicht op de stad en de haven. Wandel in de namiddag zeker eens de haven binnen waar je verse vis kunt kopen van lokale vissers. Dat wordt ´s avonds lekker barbecueën bij de stacaravan!