Even 8 dagen lekker luxe doen in Dubai! v.a. €633,-

De Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit zeven Emiraten, waar Dubai er één van is. De overige Emiraten zijn Abu Dhabi, Ras al Khaimah, Sharjah, Ajman, Um Al Quwein en Fujairah. De Emiraten is met haar vriendelijke en gastvrije bevolking een fantastische en veelzijdige vakantiebestemming met zonovergoten mooie stranden, luxe hotels en veel watersporten. Dubai wordt ingesloten door Sharjah in het noordoosten en Abu Dhabi in het zuidwesten. Hoewel het grootste gedeelte van het Emiraat Dubai uit onbegroeide woestijn bestaat, wordt het gekenmerkt door contrasterende landschappen: van duinen en oases tot steile rotsachtige bergen. De stad Dubai bestaat enkel uit bebouwd gebied. U hoeft zich hier geen moment te vervelen. Ga bijvoorbeeld met een jeep op woestijnsafari of geniet van een heerlijke barbecue in de woestijn onder de sterrenhemel. Skiën? Dat doen ze hier op twee manieren, in de zandduinen of zelfs in de echte sneeuw van ‘s werelds grootste overdekte skiparadijs! En bovenal shoppen. ‘Shop till you drop’ in ‘s werelds grootste shopping malls met alle bekende wereldmerken. Het is goed toeven in de kleine wereld van de Emiraten, de wereld van de toekomst!

Holiday Inn Express Jumeirah** Jumeirah, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten v.a. €633,-

Ibis Al Barsha*** Dubai Stad, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten v.a. €658,-

Cultuur van Dubai

Omdat de Emiraten zo’n internationaal karakter hebben, is de cultuur een mix van verschillende nationaliteiten. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u tijdens uw verblijf rekening mee moet houden. Gebruik bij het aangeven of ontvangen van iets altijd de rechterhand. Tijdens de vastenmaand Ramadan is het niet toegestaan om tussen zonsopkomst en zonsondergang in het openbaar te drinken, eten of roken. Bars en restaurants worden hierop aangepast. De meeste hotels zullen gedurende de dag wel de restaurants openhouden. Deze vastenmaand valt ieder jaar in een andere periode, afhankelijk van de stand van de maan.

Eten & drinken in Dubai

Er is een enorm aanbod aan restaurants, van luxe specialiteitenrestaurants tot eenvoudige eettentjes en fastfood restaurants. De meeste hotels hebben meerdere restaurants. Naast spijzen uit de Arabische en Indiase keuken zijn er gerechten van over de hele wereld verkrijgbaar. De Arabische keuken is ingesteld op de invloeden van de Islam en heeft daarbij Indiase, Indonesische en Oost-Afrikaanse invloeden. Uit religieuze overwegingen wordt er geen varkensvlees geserveerd, maar wel veel schapenvlees, lamsvlees en kip. Naast vlees zijn over het algemeen dadels, rijst of vis verwerkt in het eten. Erg lekker is ook de Arabische zoetigheid Halawa. Voor moslims is het drinken van alcohol verboden. Alcohol wordt het hele jaar door, met uitzondering van de Ramadan, alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs met een alcohollicentie. Tijdens de Ramadan is alcohol in de grote hotels alleen verkrijgbaar via de roomservice of in de minibar. Het is verboden om in het openbaar op straat alcohol te drinken. In het Emiraat Sharjah geldt sinds 1985 een alcoholverbod. In de hotels en restaurants wordt hier geen alcohol geschonken.