Ontdek Lesbos 8 dagen excursiereis v.a. €179,-

Lesbos wordt door de Grieken Lesvos genoemd. Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is een populair vakantie eiland met zeer veel charme. Het is het derde grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia en heeft een opper-vlakte van 1630 km2. Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios, op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, (de havenstad bij Athene) en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

Lesbos is zeer interessant omdat het veel te bieden heeft, zelfs aan de meest veeleisende toerist: een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea en andere bezienswaardigheden en zeer goede hotels en appartementen. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen.

8 dagen Excursiereis Lesbos, Griekenland €179,-

8 dagen Bingo Appartement*** Lesbos, Griekenland v.a. €179,- (geen excursiereis)

Wat is er te doen op Lesbos?

De grootste attractie van Lesbos bevindt zich echter bij Sigri; een fossiel woud dat vijftien miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaan-uitbarsting. Ook wandelaars treffen het op Lesbos goed, want er zijn verschillende wandelwegen uitgestippeld over het hele eiland. Lesbos is rijk aan prachtige kiezel- en zandstranden, sommige zijn rustig, andere weer druk. Ook de watersporters zullen het hier goed hebben, want alles is hier mogelijk, van zeilen tot paragliden, van surfen tot snorkelen. Lesbos heeft veel gezellige plaatsen en dorpjes met overal die herkenbare, typisch Griekse taverna’s en cafeetjes. Ook het nachtleven en het uitgaansleven is in sommige plaatsen bruisend. Wat betreft het verblijf, biedt Lesbos een ruime keuze aan duurdere sterrenhotels tot goedkopere kamers.

Bereikbaarheid Lesbos

Het vliegveld van Lesbos bevindt zich ten zuiden van Mytilini. Vanaf de haven van Mytilini zijn er dagelijks verbindingen met andere Griekse eilanden (o.a. Chios, Samos, Limnos) en ook met het Griekse vasteland. (o.a. met Athene en Thessaloníki)