Ontdek het beste van Florida met deze Fly-drive! v.a. €880,-

De Verenigde Staten van Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zeker op reisgebied! Want in dit immense land, van New York naar San Francisco is het zo’n 4700 km, treft u de wereld in het klein! Woestijnen, stoere berggebieden, uitgestrekte bossen, moerassen en eindeloze akkerbouwgebieden waar u werkelijk uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen… vergeet ook de steden niet! New York, Chicago, het knotsgekke Las Vegas, natuurlijk Los Angeles met Hollywood, San Francisco, Seattle… iedere stad is compleet anders met z’n eigen charme.

Natuurlijk bezoekt u Amerika ook om zijn prachtige natuurparken. Want de natuur is er werkelijk adembenemend. In het noorden vindt u de bossen en bergketens met een verscheidenheid aan wilde dieren, in het zuidwesten natuurlijk de grillige canyons die in honderden eeuwen diep uitgesleten zijn, in het midden de prairies uit de verhalen en in het oosten de uitgestrekte graanvelden, Niagara-watervallen en de Everglades. Maar pas op, want bent u eens in de VS geweest, dan smaakt dat ongetwijfeld naar meer!

Fly-drive Best of Florida, Orlando, Everglades & méér v.a. €880,-

Fly-drive Best of Florida

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Orlando. (ca. 48 km)
Dag 2: Orlando.
Dag 3 Orlando – Treasure Island. (ca. 161 km)
Dag 4: Treasure Island – Naples. (ca. 240 km)
Dag 5: Naples – Key West/435 km – Key Largo/280 km
Dag 6: Key West/Largo – Miami/Fort Lauderdale. (ca. 120 km)
Dag 7 of dag 7 t/m 10: Miami.
Dag 8e, 11, of 12e: Miami/Fort Lauderdale – Amsterdam. (ca. 14 km)
Dag 9,12 of 13: Aankomst Amsterdam.

Dag 1 • Vliegreis Amsterdam-Orlando

Vliegreis van Amsterdam naar Orlando. Op de luchthaven staat uw huurauto klaar en rijdt u naar het hotel in Kissimmee/Orlando voor de eerste twee overnachtingen. Reisafstand ca. 48 km.

Dag 2 • Orlando

In Orlando heeft u heerlijk de tijd om de stad en de vele themaparken in de omgeving te gaan ontdekken. Het centrum van Orlando staat vol wolkenkrabbers en komt ’s avonds tot leven rondom de hoofdstraat Orange Street waar veel bars en restaurants te vinden zijn. In en rondom het centrum kunt u een bezoek brengen aan de vele typisch Amerikaanse ‘shoppingmalls’ of ‘outletmalls’. Orlando heeft ook een groot aantal zeer interessante musea, waaronder het Orange County Historical Museum, het Orlando Museum of Art en het Orlando Science Centre. Even relaxen? Orlando ligt midden in het centrale merengebied en alleen al in de stad zijn tientallen meren en parken. Gaat u eens naar Eola Park, waar u heerlijk kunt wandelen, luieren, zwemmen en watersporten. Of benut u deze kans om de attractieparken (alles in Orlando draait tenslotte om ‘fun fun fun’) te bezoeken?

Dag 3 • Orlando-Treasure Island
Florida114a-pw0102s

U rijdt vandaag naar Treasure Island waar u een heerlijke dag ter vrije besteding heeft! Gaat u heerlijk relaxen op één van de witte stranden of gaat u slenteren over de boulevard? Overnachting in de omgeving van Treasure Island. Reisafstand ca. 161 km.

Dag 4 • Treasure Island-Naples

Vandaag rijdt u naar Naples, waarbij u op uw route langs Fort Myers komt. Fort Myers werd pas in 1880 op de kaart gezet door de beroemde Amerikaanse uitvinder Thomas Edison. Het Edison Winter Home is dan ook een blijvende herinnering aan deze bijzondere man. Edison bouwde dit huis, het laboratorium en de botanische tuinen in 1886 en deze zijn nog exact te zien zoals hij het heeft achtergelaten. Daarnaast liggen in het zuiden van Fort Myers mooie stranden. Uw eindbestemming voor vandaag is Naples, een stad die aan het einde van de 19de eeuw gebouwd werd. De stad is vernoemd naar de Italiaanse stad Napels vanwege de gelijkenis van de baaien waaraan beide steden gelegen zijn. De belangrijkste attracties in Naples zijn 16 kilometer lange zandstrand, de Naples Zoo, Naples Pier en de botanische tuin. U hoeft zich hier geen moment te vervelen! U verblijft de komende nacht in Naples. Reisafstand ca. 240 km.

Dag 5 • Naples-Key West/Largo

Vandaag rijdt u door Key Largo. Key Largo is gelegen nabij Key West, de zuidelijkste bewoonde plek van de Verenigde Staten. We raden u aan om op uw route het lage moerasland van de Everglades te bezoeken. Dit is de thuisbasis voor onder andere krokodillen, schildpadden, wasberen en wel 400 vogelsoorten. U kunt hier een tocht maken met een propellerboot die u over kronkelende waterlinten en tussen boomeilanden en mangrovebossen voert. Ook zijn er door het hele park houten paden aangelegd waarop u kunt wandelen en fietsen. U kunt ook een aantal miles doorrijden naar de Keys, een reeks oude koraaleilanden die door één weg met elkaar verbonden worden. Het laatste eiland is Key West en op dit eiland vindt u een felblauwe zee met witte stranden. U overnacht in Key Largo. Reisafstand Key Largo ca. 280 km, reisafstand Key West ca. 435 km.

Dag 6 • Key West/Largo-Miami/Fort Lauderdale
USA.Florida.Miamis

U rijdt vandaag van Key Largo naar Miami of Fort Lauderdale voor de laatste overnachtingen. Reisafstand ca. 120 km.

Dag 7 • Miami

In Miami wordt het straatbeeld bepaald door een bonte verzameling mensen van Latino, Afrikaanse, Amerikaanse en Europese afkomst. De verschillende wijken zijn een afspiegeling van deze mengelmoes: Little Havana, waar Cubaanse immigranten hun oude levenswijze in ere houden, Coconut Grove, trefpunt voor kunstenaars en artiesten en vol gezellige terrasjes en boetiekjes, Coral Gables met haar Spaanse boulevards en tenslotte, op de achtergrond van dit alles, een imposante skyline van hoge wolkenkrabbers van de grote multinationals. Miami, met zijn tropische klimaat, kent veel zandstranden waarvan de meesten zijn voorzien van alle faciliteiten en talloze watersportmogelijkheden. Wanneer u van uitgaan houdt, dan moet u ‘s avonds zeker een bezoekje brengen aan Miami Beach met zijn ontelbaar vele clubs! Miami’s meest beroemde wijk is South Beach, beter bekend als SoBe. De pastelkleurige Art Deco huizen geven dit stukje Miami een uniek karakter. De levendige wijk en het strand zijn ook in trek bij verschillende Amerikaanse sterren.

Dag 8, 11 en 12 • Miami/Fort Lauderdale-Amsterdam

Indien u de 9-daagse reis heeft geboekt, levert vandaag uw huurauto in op de luchthaven van Miami en vliegt u terug naar Amsterdam. Indien u de 12-daagse reis heeft geboekt, heeft u nog voldoende tijd om uitstapjes te maken (inclusief huurauto) in Miami of Fort Lauderdale en omgeving. Reisafstand ca. 14 km.