Weekje heerlijk vertoeven in Rome! v.a. € 188,-

La bella Roma: deze historische metropool is één van de mooiste steden van Europa! U kunt hier één grote culturele schatkist bekijken, met onder meer het indrukwekkende Vaticaanstad, talloze kerken, monumenten, romantische pleinen met fonteinen en resten uit de klassieke oudheid. Tegelijkertijd is Rome dé stad om geweldig te winkelen, onovertroffen te eten én fantastisch uit te gaan.

7 Dagen Hotel Giotto Italie, Lazio, Rome € 188,-

7 dagen Camping Flaminio Village**** Italie, Lazio, Rome € 230,-

TIPS ROME

Verrassend Rome

Treed letterlijk in de voetsporen van klassieke leiders als keizer Augustus, Julius Caesar en keizer Trajanus en bezoek het Forum Romanum. Deze archeologische vindplaats naast het Colosseum was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van Rome. Iedereen heeft gratis toegang tot dit terrein, waar u kunt ronddwalen tussen de 2000 jaar oude resten van het stadscentrum.

In het thermencomplex Therme di Diocleziano leert u meer over de sportieve en culturele activiteiten van de oude Romeinen.

Een beetje griezelig is het wel, maar ook fascinerend: de Catacomben van Sint-Sebastiaan, aan de Via Appia buiten de Romeinse stadsmuur. In deze vroegchristelijke onderaardse begraafplaats kunt u een rondleiding krijgen door lange, smalle donkere gangen met aan weerszijden inkepingen in de muur die vroeger dienst deden als graven. Dit is geen plek voor mensen met claustrofobie!