De mooiste stranden en azuurblauw zeewater op Ibiza! 8 dagen v.a. €259,-

Ibiza, het eiland van uitersten, waar je romantische avonden doorbrengt bij het kampvuur, kunt eten, drinken en dansen tot het ochtendgloren en je de volgende dag de schoonheid van verborgen baaien ontdekt. Op deze bestemming is geen label te plakken – iedereen vindt hier iets van zijn gading. Neem een duik in het azuurblauwe water, drink een cocktail op het goede leven en sluit de dag af met een overweldigende zonsondergang. Verwen jezelf met een verblijf in een comfortabel hotel op een paradijselijke plek. Wedden dat je hier nooit meer weg wil?

Marble Stella Maris**** Sant Antoni de Portmany, Ibiza, Spanje v.a. €259,-

Aparthotel Ses Savines** Sant Antoni de Portmany, Ibiza, Spanje v.a. €304,-

Eten & drinken in Ibiza

Een typisch Spaanse traditie op culinair gebied zijn de goede, overvloedige maaltijden maar ook eenvoudige gerechten. De Spanjaarden houden er andere eetgewoonten op na dan wij. Hun ontbijt stelt niet veel voor, maar men gebruikt twee keer per dag een warme maaltijd; tussen 13:00 en 16:00 uur de lunch en het diner ’s avonds tussen 20:00 uur en middernacht. Vanaf ongeveer 13:00 uur neemt men zijn toevlucht tot tapas, een verzamelnaam voor hapjes bij de borrel, om het hongergevoel te stillen. Deze tapas zijn een typisch kenmerk van de Spaanse eetcultuur, want een Spanjaard drinkt nooit een aperitief zonder daar iets (kleins) bij te eten. Tapas worden over het algemeen genuttigd aan de bar. In de tapas-etablissementen vindt u het aanbod terug in de vitrines aan de bar, of op het bord achter of de kaartjes op de bar. Bestelt u een racción, dan krijgt u een portie, bestemd voor meer dan een persoon en natuurlijk iets duurder. Ook ’s avonds, ter overbrugging naar het diner worden deze hapjes gegeten. Misschien leuk (en lekker) om ook eens te proberen. Het beste kunt u deze tapas eten in de kleine cafés, in de Merenderos of Chiringuitos; de barretjes aan het strand. Hou er wel rekening mee dat enkele tapas even veel kunnen kosten als een eenvoudig dagmenu. In de gerechten zult u altijd knoflook en olijfolie aantreffen. Veel eetgelegenheden hebben zich echter al aangepast aan de internationale keuken. U kunt in de leuke kleine restaurantjes echt genieten van de overheerlijke Spaanse gerechten. De Spaanse keuken is zeer goed en afwisselend door de vele verschillende landstreken zoals Andalusië, Catalonië, Valencia en de Balearen. Daarom moet u beslist eens uit eten gaan om de specialiteiten van deze streken eens te proberen. Bovendien is het absoluut niet duurder dan in Nederland. Een nationale drank is sangría, gemaakt op basis van rode wijn en vruchten met sinas. Het is een verfrissende drank. De cuba-libre is een mix van rum met cola, een veel gedronken drankje.