3 dagen slenteren in Lissabon incl. ontbijt v.a. €143,-

Lissabon is met zijn 3 miljoen inwoners zonder twijfel de grootste en meest belangrijke stad van Portugal. De hoofdstad is het bestuurlijk, financieel, educatief en economische hart van het land. Lissabon ligt op de noordelijke oever van de Rio Tejo en is een belangrijke havenstad voor Europa.

De kleurrijke huizen zijn tegen de heuvels opgebouwd en dit zorgt voor een prachtig uitzicht met typische Portugese architectuur.

Turim Restauradores Hotel*** Lissabon, Portugal v.a. €143,-

Luxe Hotel by Turim Hotels** Lissabon, Portugal v.a. €143,-

Cultuur van Lissabon

Lissabon en de regio herbergen een schat aan cultuur met gotische kathedralen, kloosters en monumenten uit het verleden. In 1994 was Lissabon culturele hoofdstad van Europa en sinds die tijd zijn er alleen maar meer musea, ateliers en podia bijgekomen.

Musea da Cidade, Museu dos Coches, Oriente Museum

Kerken

kerken: In Bairro Alto en Alfama treft u nog de wirwar van middeleeuwse straatjes. Overal bovenuit torenen witte kerken en kloosters. De meeste kerken in Lissabon zijn gratis te bezoeken en vaak ook nog eens schitterend.

Kathedraal van Sé, Kathedraal Jeronimos, Santa Engrácia

Pleinen

De belangrijkste wijken, straten en pleinen zijn te vinden in het historisch centrum van Lissabon. Hieronder vindt u de belangrijkste pleinen die u moet bezoeken tijden uw citytrip in Lissabon.

Tip: Praça do Comércio, Tip: Praça dos Restauradores, Tip: Rossio

Eten & Drinken in Lissabon

Restaurants

In Lissabon vindt u een grote verscheidenheid aan bars, restaurants en discotheken. Wat u natuurlijk absoluut niet mag missen zijn de zogenaamde ‘Fado’ restaurants, hier zingt men het Portugese levenslied. Een typische lekkernij uit Lissabon is de Pastel de Belém. Dit zijn kleine pasteitjes voorzien van een romige vulling en worden bestrooid met kaneel en poedersuiker.