7 dagen New York, New York! v.a. €731,-

New York City is één van de meest geliefde steden in de wereld. Het is een stad volop entertainment, fantastische winkelmogelijkheden, talloze bezienswaardigheden en zoals men zegt, slaapt de stad nooit. Maak een keuze uit alle mogelijkheden die New York City te bieden heeft; het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Central Park en Times Square. Allemaal bezienswaardigheden die u niet mag missen. Op Broadway maakt je een keuze uit één van de vele musicals die hier beroemd zijn geworden. Bezoek Chinatown of Little Italy, iedere wijk van New York City heeft een eigen gezicht. Zo is Manhattan de populairste wijk van de stad. Natuurlijk heeft New York City een uitgebreide verscheidenheid aan musea, zoals het Guggenheim Museum, waar schilderwerken van onder andere Picasso en Van Gogh te bewonderen zijn. New York City is altijd één van de meeste levendige steden ter wereld geweest en eigenlijk moet iedereen minstens eenmaal in zijn leven deze bruisende stad bezocht hebben!

Astor On The Park*** New York, Verenigde Staten v.a. €731,-

Pennsylvania** New York, Verenigde Staten v.a. €750,-

Geografie van New York

New York is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de ‘Empire State’, zoals de bijnaam luidt, is NY. De hoofdstad is Albany. De grootste stad is New York (tevens de grootste stad van de hele VS).

Ligging

De staat New York ligt in het oosten van de Verenigde Staten. New York grenst in het noorden en westen aan Canada en de meren Eriemeer en Ontariomeer. In het zuiden grenst het aan de staten Pensnsylvania en New Jersey, en in het oosten aan Connecticut, Massachusetts en Vermont.

Totale oppervlakte van New York is 141205 km²
Landoppervlakte van New York is 122409 km²

hoogste punt: 1629 m

Geschiedenis & politiek van New York

Geschiedenis

De staat New York is een vroegere kolonie van Nederland. De Nederlanders hebben Fort Nassau en later Fort Oranje gebouwd bij wat nu Albany heet. Zij stichtten ook Nieuw Amsterdam op het eiland Manhattan. In 1660 doopten de Engelsen Nieuw Amsterdam om tot New York. In 1788 werd New York formeel één van de Verenigde Staten.

Natuur & klimaat van New York

Natuur

New York is rijk aan meren en rivieren. Het grote Champlainmeer vormt een gedeelte van de grens met Vermont. De belangrijkste rivier is de Hudson die in de staat ontspringt en bij de stad New York in de Atlantische Oceaan stroomt. De belangrijkste eilanden zijn Manhatten, Long Island en Staten Island. Veel voorkomende bomen zijn aan de kust eiken, laurierbomen, terwijl kastanjes voornamelijk in de valleien te vinden zijn. In en om de gebergtes komen veel sparren, berken, eiken, beuken, linden en esdoorns voor. In het westen zijn veel fruitbomen.

Klimaat

New York kent een vochtig landklimaat, met koude winters en warme zomers.