Prachtig en romantisch Venetie! Nu 8 dagen v.a. €368,-

Venetië is misschien wel een van de meest romantische steden ter wereld. De stad is alleen per boot te bereiken en is geheel autovrij. Breng een bezoek aan het beroemde plein Piazzo San Marco en de bekende Rialtobrug. In de buurt van het plein vind je de winkelstraten met veel modezaken, juweliers en glaswinkels. Daarnaast mag een gondel tocht uiteraard niet ontbreken. Vaar door de mooie Venetiaanse grachten en onder de Brug der Zuchten. Geniet daarna van een heerlijk Italiaans ijsje uit een van de vele gelaterias.

Ariston*** Venetie, Italië v.a. €368,-

NH Laguna Palace**** Venetie, Italië v.a. €524,-

Venetië, Italië

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Wanneer u in Italië aankomt met buitenlands geld kunt u dat gemakkelijk omwisselen in euro’s bij banken, geldautomaten of geldwisselkantoren. Overal zijn geldautomaten. De betere gelegenheden en winkels rond de steden accepteren creditcards. Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar hanteren vaak wel betere wisselkoersen dan de casas de cambios (wisselkantoren).

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Italië is +39. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Alle nummers, hetzij afkomstig uit Italië of daarbuiten, moeten worden voorgegaan door een 0, tenzij naar een mobiele telefoon wordt gebeld. Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio’s, bijv. 02 voor Milaan en 06 voor Rome. Hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is meestal goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. In openbare telefooncellen kunt u naar binnen- en buitenland bellen met een telefoonkaart die u kunt kopen bij de krantenkiosk. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance)