Wauw! 7 dagen niet normaal voordelig All-inclusive naar Spanje v.a. €239,-

Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

All-inclusive Sorra d’Or*** Malgrat de Mar, Costa del Maresme, Spanje v.a. €239,- bij vertrek op 02/10 7dgn

All-inclusive Blue Sea Arenal Tower*** El Arenal, Mallorca, Spanje v.a. €375,- bij vertrek op 13/10 7dgn

Praktische informatie over Spanje

Tijdverschil: er is geen tijdsverschil met Nederland.

Telefoon, Internet & Post

Telefoon: Bellen vanuit het buitenland zijn kosten aan verbonden. Kijk bij uw eigen provider wat de exacte kosten zijn.

Internet: Zet in het buitenland altijd de dataroaming op je mobiel uit. Op internet gaan in het buitenland via je mobiel is duur, probeer daarom zoveel mogelijk gratis WiFi spots te vinden. Vrijwel in alle hotels, restaurants en luchthavens is er een WiFi-netwerk beschikbaar, al dan niet tegen betaling.

Post: Brieven tot 20 gram verstuur je voor €1,25 door bijna heel Europa.

Kranten: U kunt de Nederlandse kranten meestal de volgende dag kopen bij de librerias, aangeduid met ‘International Press’. De Telegraaf is wel op dezelfde dag te koop!

Fotografie, film & video

In principe mag er overal gefotografeerd worden in Spanje. Het is echter wel gebruikelijk om bij fotografie van de binnenkant van bijvoorbeeld een kathedraal, een kleine donatie te doen.

Reisdocumenten & visa

U dient over een geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart te beschikken. Voor auto’s en motoren zijn een geldig Nederlands rij- en kentekenbewijs en voor auto’s ouder dan 3 jaar ook een APK-keuringbewijs vereist. Daarnaast de groene kaart voor de WA-verzekering.

Vlag

De huidige vlag van Spanje werd in gebruik genomen op 19 december 1981. De vlag bestaat uit twee rode horizontale banden en een gele, die tweemaal zo breed is als ieder van de rode banden. Hierin onderscheidt de vlag zich van de meeste andere Europese vlaggen waarvan alle banden dezelfde breedte hebben. In de gele band bevindt zich het wapen van Spanje.

Taal

Het Castellano (Castiliaans) is de officiële staatstaal sinds ca. 1250. In het buitenland wordt het Castellano eigenlijk altijd ‘Spaans’ genoemd. Het Castellano is een Romaanse taal met veel afleidingen uit het Latijn, maar ook uit veel andere talen. Het Spaans bevat ca. 100 woorden die o.a. door de Visigoten naar het schiereiland zijn gebracht. Tijdens de overheersing van de Moren zijn er ongeveer 4000 woorden in de Spaanse taal ingebracht. Verder zijn er veel woorden aan het Frans en het Italiaans en meer recent aan het Engels ontleend. Pas in de grondwet van 1978 werden de belangrijke regionale talen officieel erkend. In de periode van Franco was het zelfs verboden om Euskera, Gallego of Catalán te praten. In de Baskische provincies is het Baskisch, Vascuence of Euskera de tweede officiële taal. Het wordt gesproken aan beide kanten van de westelijke Pyreneeën door ca. 2,5 miljoen mensen. Slechts een kwart daarvan spreekt de taal nog daadwerkelijk. In Catalonië is het Catalaans of Catalán de eerste officiële taal. Het Catalán is een taal die tussen het Frans en het Castellano in ligt en door ongeveer zes miljoen mensen wordt gesproken en verstaan. De twee belangrijkste dialecten van het Catalán zijn het Mallorquín en het Valenciano.

Officiële taal: Spaans, Catalaans, Galicisch en Baskisch.

Openingstijden

Warenhuizen in de grote steden zijn de gehele dag onafgebroken geopend van 10:00 tot 20:00.

Banken: Banken geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30/09.00 tot 14.00/14.30u. Sommige kantoren zijn ook op zaterdag geopend tussen ongeveer 08.30 en 13.00 uur. Tevens is de pinautomaat in Spanje alom bekend en aanwezig, zodat u 24 uur per dag de mogelijkheid heeft om geld op te nemen.

Winkels: Winkels zijn geopend van ± 09.00 tot 14.00 uur en van ± 16.30 tot 20.00 uur. In de toeristische streken sluiten de winkels ‘s avonds meestal later. En kan men op zondagmorgen nog wel eens levensmiddelenwinkels voor enige tijd geopend aantreffen. Warenhuizen zijn in de grote steden de gehele dag onafgebroken geopend van 10.00 tot ± 20.00 uur.

Overig: Postkantoren zijn doorgaans geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30/09.00 tot 14.00/14.30u. Sommige kantoren zijn ook op zaterdag geopend tussen ongeveer 08.30 en 13.00 uur.