In Augustus of September 9 dagen heerlijk relaxen op st. Maarten! v.a. €771,-

St. Maarten, een wel heel bijzonder eiland in het Caribisch gebied. Het is de enige plek ter wereld waar Nederland aan Frankrijk grenst en het kleinste eiland ter wereld dat aan twee landen toebehoort. De noordelijke Franse helft heeft een onbetwist Mediterraan karakter, terwijl het zuidelijke Nederlandse deel meer internationaal georiënteerd is. De hagelwitte zandstranden op het eiland zijn onovertroffen en de ruim vierhonderd restaurants vormen een vrolijke, culinaire mengelmoes. Kies voor Caribisch genieten met een Nederlands óf Frans tintje.

Divi Little Bay Beach Resort*** Philipsburg, Sint-Maarten, Nederlandse Antillen v.a. €771,-

Blue Bay Beach Boutique Hotel*** Orient Bay, Sint-Maarten, Nederlandse Antillen v.a. €793,-

Bevolking, Cultuur & Religie van St. Maarten

Bevolking

De inwoners van St. Maarten komen overal vandaan. Er wonen veel mensen van Afrikaanse komaf op het eiland als gevolg van de vroegere slavenarbeid. De bevolking bestaat daarnaast uit een kleine groep mensen van gemengd Europese afkomst. Vanaf 1960 tot heden is de bevolking op St. Maarten fors toegenomen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de sterk groeiende toeristenindustrie. Gezien deze toeristenindustrie is het merendeel van de huidige bevolking op dit eiland oorspronkelijk afkomstig van andere Caribische eilanden.

Aantal inwoners van St. Maarten is 32.000

Cultuur

De grote diversiteit aan bewoners, variërend van Nederlanders tot afstammelingen van Afrikaanse plantagewerkers, is bepalend geweest voor het ontstaan van de huidige cultuur. De bonte mengeling van gebruiken en tradities heeft geresulteerd in typische Antilliaanse klederdracht, muziek- en dansvormen. Specifiek voor de Bovenwindse eilanden is de Calypso. Dit is een zogenaamde tropical ballad die oorspronkelijk uit Trinidad komt en waarin de dingen van de dag worden bezongen. Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Religie

Het merendeel van de bevolking is Rooms-Katholiek of Protestants. Andere geloofsvormen die op het eiland voorkomen zijn Jehova’s Getuigen en het Hindoeïsme.