3 dagen stedentrip Rome inclusief ontbijt! v.a. €99,-

Rome, een historische stad die je absoluut gezien moet hebben. Proef van de Italiaanse sfeer terwijl je met een smakelijke ‘gelato’ in je hand van het Colosseum naar het Forum Romanum wandelt en vervolg je weg naar de Sint Pieter en het Pantheon. Neem plaats op de Spaanse Trappen om even uit te blazen en laat je bovenal verrassen door de geschiedenis, architectuur, het heerlijke eten en de geweldige wijnen. De Italiaanse levensstijl zal je zeker bekoren! Na een lange dag plof je neer in een van de sfeervolle eettentjes die de stad rijk is en geniet je van ‘pasta di mamma’, risotto en limoncello zoals je nog nooit geproefd hebt. Thuiskomen doe je in het centraal gelegen guesthouse waar je de komende dagen verblijft. Buon viaggio!

Osimar Hotel***, Rome, Italië v.a. €99,-

Bon Ton Suite, Centrum, Rome, Italië v.a. €119,-

TIPS ROME

Verken de stad

Niet alleen de bekende attracties als het Colosseum de Trevifontein en het Vaticaan zijn een bezoekje waard, een wandeling door de minder bekende wijken en straten is net zo leuk. Je komt geheid langs de prachtigste kerken, woonhuizen en oude ruïnes; zo leer je de stad pas echt kennen.

Voor een moment van rust kun je terecht in Villa Borghese. Dit is niet enkel de naam van het woonhuis met een unieke kunstverzameling, maar ook de naam van het park eromheen. Het park in Engelse landschapsstijl is de ideale plaats om even te ontsnappen aan de drukte van Rome. In het midden van de grote vijver vind je een soort eilandje met een Romeinse tempel.

En heb je zin in een hapje eten? Ga dan naar Dar Filettaro a Santa Barbara in het hart van Rome. Volgens de locals serveert de traditionele trattoria de beste ‘filetto di baccalà’ (gebakken vis) sinds de jaren ’50. Het geheim zit ‘m in het speciale beslag en de versheid van de vis. Een absolute aanrader!

Openbaar vervoer

Er lopen twee metrolijnen door Rome die je tot aan het uiterste van de stad brengen. Daarnaast kun je ook de tram of bus gebruiken. Voor een dagkaart betaal je € 6,- en hiermee kun je onbeperkt gebruikmaken van de bus, tram en metro.