2 dagen in hartje Antwerpen! v.a. €31,-

Iedereen houdt van Antwerpen! Of u nu shopaholic, Bourgondiër, cultuurliefhebber of stapper bent, Antwerpen heeft het. U vindt er prachtige winkelstraten en leuke markten, waar u eindeloos kunt shoppen. Wandel langs de vele kerken en door musea. Geniet te midden van de levensgenietende Antwerpenaars van het heerlijke eten en sluit de dag af in een gezellige kroeg of swingende discotheek! Een stedentrip Antwerpen maakt uw vakantie België helemaal compleet.

2 Dagen Hotel Leonardo*** Antwerpen v.a. €31,-

2 dagen Hotel Golden Tulip Inn Antwerpen €32,-

TIPS ANTWERPEN

Hoogtepunten Antwerpen

In het hartje van Antwerpen vindt u één van de fraaiste dierentuinen van de wereld, de Antwerpse Zoo. De dierentuin bestaat al sinds 1843 en is sinds 1983 officieel een monument. In 2007 is de Zoo uitgeroepen tot mooiste en best bewaarde 19e eeuwse dierentuin ter wereld! In de Zoo leven enkele dieren die in België erg bekend zijn. U kunt zelf kennismaken met zeeotter Chuluugi, giraf Diamant, nijlpaard Hermien (in 2007 bevallen van Imani, een heel schattige dochter!), en duizenden andere dieren.

Antwerpen is ook dé winkelstad van België. U vindt hier oneindig veel leuke boetiekjes, bekende merkwinkels, souvenirshops en ga zo maar door. Op de Keyserlei en de Meir vindt u bekende ketens, maar als u op zoek bent naar luxere dingen, dan gaat u naar de wijk De Wilde Zee.

Voor de alternatieve winkels kunt u prima terecht in de Kammenstraat. Op zoek naar haute couture? In de Nationalestraat zitten de ateliers van vier bekende Antwerpse modeontwerpers, waaronder de ook in Nederland populaire Dries van Noten. Vergeet ook de leuke markten niet. De bekendste is natuurlijk de zondagse Vogelmarkt, die u niet gemist mag hebben!

Net als iedere Belgische stad van betekenis heeft ook Antwerpen een Grote Markt. Rondom het plein staan imposante 16e en 17e eeuwse gildehuizen. Niet alle huizen zijn echter origineel. In 1576 brandde een deel van de Grote Markt af en werden er kopieën teruggeplaatst. Op het plein staat de beroemde fontein van Brabo en het prachtige renaissance-stadhuis. Maar de Grote Markt is natuurlijk ook uitermate geschikt om mensen te kijken vanaf één van de gezellige terrasjes!

Op vakantie naar Antwerpen

Antwerpen is een stad met veel mogelijkheden. Met welk doel u ook naar deze grootste stad van België komt, u zult niet teleurgesteld worden. Winkelliefhebbers komen handen en tijd te kort in de vele mooie winkels. Op de markten, zoals de beroemde Vogelmarkt, is het altijd gezellig druk. Modeliefhebbers likken hun lippen af bij het zien van de haute couture in deze modestad. Op de Keyserlei en de Meir is kunt u ook heerlijk winkelen, en daarna genieten van een goede maaltijd of smakelijk drankje bij één van de vele cafés en restaurants.

Het bekendste plein in Antwerpen is waarschijnlijk de Grote Markt. Dat is de ideale plek voor een goed glas Belgisch bier of een bord met paling in ’t groen! Maar Antwerpen heeft veel meer interessante plekjes. Wat dacht u van de Antwerpse Zoo, de mooiste 19e eeuwse dierentuin ter wereld? Of bezoek de Diamantwijk, waar u kunt zien hoe de ruwe diamanten worden geslepen tot glinsterende juwelen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de imposante wereldhaven.

Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Als het weer wat tegen zit, bezoekt u één van de vele musea. In Antwerpen ziet u veel werken van de schilder Rubens, die hier heeft gewoond. Maar u vindt er ook andere soorten musea, zoals het Modemuseum, het Nationaal Scheepvaartmuseum en het Diamantmuseum.

Aan het einde van een enerverende dag is Antwerpen dé plaats om lekker uit te gaan. Bezoek één van de talloze eetgelegenheden, variërend van chique restaurants tot knusse bistro’s. Of koop een puntzak Vlaamse frieten bij een frituur op de hoek. ’s Avonds duikt u in het bruisende nachtleven met oneindig veel gezellige kroegen en trendy discotheken of u bezoekt een voorstelling in een theater of een concert in het Sportpaleis. Antwerpen swingt!