10 dagen volop genieten in Thailand! v.a. €665,-

Betoverende bergen in het noorden, diepgroene rijstvelden in de centrale laagvlakte en oogverblindende stranden in het zuiden. Tempels uit de dertiende eeuw en ruim 300 meter hoge wolkenkrabbers. Niets is onmogelijk in Thailand, het land van tegenstellingen in het hart van Zuidoost- Azië. Met zijn meer dan 700 jaar onafhankelijkheid is het ook het land van de openheid, gastvrijheid en de vrije geest. Een uiterst gastvrije bevolking verwelkomt u in een land met een eigen cultuur. Oost Thailand is bekend om haar prachtige Khmer architectuur en schitterende natuurparken. Noord Thailand staat voor ruig beboste berggebieden. Hier leven de bergvolkeren, die door hun tot voor kort geïsoleerde levenswijze per stam unieke culturen hebben ontwikkeld. Het bruisende hart is de hoofdstad Bangkok met meer dan 300 tempels, pagodes en paleizen naast hoge wolkenkrabbers en moderne winkelcentra. Maar ook hier ziet u ze nog: de mooie danseressen die traditionele dansen uitvoeren en de Thaise kooplieden die hun waren op de drijvende markten in de ‘klongs’ aanbieden. Thailand heeft voor ieder wat wils.

Hotel Ibis Phuket Kata***, Kata Beach, Phuket, Thailand v.a. €665,-

Orchidacea Resort***, Kata Beach, Phuket, Thailand v.a. €682,-

INFORMATIE PHUKET

Geografie van Phuket

Phuket is een eiland vóór de zuidwestelijke kust van Thailand. Ten westen van het gebied ligt de Andamanse Zee, ten oosten de Phuketzee.

Ligging

Het eiland Phuket ligt vóór de zuidwestelijke kust van Thailand.

Kinderen in Phuket

Kinderen zullen het beslist naar hun zin hebben in Phuket. Zijn het niet de mooie zandstranden en de zee die ze bezighouden, dan zijn het toch wel de verschillende dierenfarms. Daarnaast kan men een bezoek brengen aan een dierentuin. Erg leuk is het themapark FantaSea.

Natuur & klimaat van Phuket

Natuur

In Phuket zijn onder meer mangrovebossen.

Klimaat

Phuket kent een tropisch klimaat. In de warmste maanden kan het kwik tot de 36 graden Celcius stijgen. Met name in de maanden mei en juni kan het er regenen.

Flora en Fauna

In Phuket ziet men mooie regenwouden en mangrovebossen. Dieren die in de wateren van dit gebied leven zijn onder meer dolfijnen, merlijnen en haaien.

Stranden

In Phuket liggen voornamelijk maagdelijk witte zandstranden die meestal omzoomd worden door een rij palmbomen. Om deze stranden zo mooi en schoon mogelijk te houden, zijn er op Phuket geen ligbedden en parasols op de stranden te vinden.