Vliegticket festijn Griekenland! v.a. €79,-

Van het imposante Parthenon van Athene tot het zandstrand van Tolo en van de ruïnes van Olympia tot het orakel van Delphi: laat je verrassen door Griekenland! Vergaap je aan de eeuwenoude tempels, verdiep je in de Griekse mythologie en waag je aan de dans de sirtaki. Duik daarnaast een van de tavernes in, waar je smult van de beste souvlaki en tzatziki en naderhand een glaasje ouzo achterover slaat. Bovendien zijn stad en cultuur perfect te combineren met het strand, daarom rijd je met de huurauto naar badplaats Tolo en rol je je handdoek uit aan de Egeïsche Zee. Maak je klaar voor een avontuur vol historie, cultuur en zon; op naar Griekenland!

Vliegticket Athene v.a. €79,-

Vliegticket Corfu v.a. €89,-

Vliegticket Santorini v.a. €89,-

Vliegticket Rhodos-Stad v.a. €99,-

Bevolking, Cultuur & Religie van Griekenland

Bevolking

In Griekenland wonen om en nabij 10,7 miljoen mensen. Een derde van de Griekse bevolking is woonachtig in drie belangrijke stedelijke centra, namelijk Athene (dat samen met Piraéus een agglomeratie vormt met meer dan vier miljoen inwoners), Thessaloniki (waar inclusief de voorsteden ruim 800.000 mensen wonen) en Pátras (167.000 inwoners). Naast het grote aantal Grieken, wonen er in Griekenland ook nog verschillende minderheden, waarvan de Turken de grootste groep vormen.

Aantal inwoners van Griekenland is 11.000.000

Cultuur

De Grieken zijn een nieuwsgierig, maar bovenal gastvrij volk en zullen u dan ook snel uitnodigen in huis, helemaal als u probeert wat Griekse woordjes met ze te spreken. Behalve dat de Grieken gelovig zijn, zijn ze ook bijgelovig. Zo hangen ze kransen op (1 mei) tegen het boze oog of dragen een kettinkje of speld met een kraal in de vorm van zo’n oog. De bevolking is voor 98% Grieks Orthodox. Het geloof is met het hele bestaan verwoven. Door het hele land staan vele kerkjes en kapelletjes gebouwd ter ere van een heilige. Op straat zult u vaak priesters, in het zwart gekleed met een baardje en knotje tegenkomen. Op de naamdag van een heilige is de kerk versierd en viert jong en oud er feest. Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Religie

De grote meerderheid van de Griekse bevolking is Grieks-orthodox (98%). Daarnaast zijn er in Griekenland nog zo’n 30.000 Rooms-Katholieken, 15.000 protestanten en 5.000 joden. De meeste Turken zijn islamitisch.

Eten & drinken in Griekenland

De Griekse keuken bestaat voor een groot gedeelte uit gerechten met vlees, gehakt, kip en groente. Echt typisch Grieks is dat het eten lauwwarm op tafel komt. Bekende gerechten zijn: moussaka, souvlaki en tzatziki. Nagerechten zijn onder andere baklava en niet te vergeten de heerlijke Griekse yoghurt met honing en walnoten. U moet zeker ook een glaasje ouzo proberen, het bekende anijs-aperitief. Na de maaltijd is een glas Metaxa (de Griekse brandy) lekker.